Onze filosofie

 

Honden zijn van nature carnivoren, hieruit is ook onze filosofie geboren

Iedere hond houdt van een snoepje (beloning) en (het betere) kluifwerk.

Een beloningsnoepje, op natuurlijke basis, is het ultieme snoepje om Uw hond te belonen tijdens bijvoorbeeld een cursus. Met een natuurlijk gedroogd snoepje heeft U aandacht en doet Uw hond sneller wat er van hem wordt verwacht, omdat de beloning aantrekkelijk is. Groot voordeel is, dat U interessant blijft voor U hond, omdat U de lekkere snoepjes heeft.

Met een gedroogd snoepje heeft U geen vettigheid in Uw zak, hoeft U niet te zoeken naar een opening in een plastic zakje om de beloning te zoeken en scheelt het U in tijd om deze "voor" te snijden, zoals bijvoorbeeld knakworsten of kaas. Gedroogde trainingssnoepjes worden door ons in plakken geleverd, waardoor het gemakkelijk is om deze in de jas- of broekzak te breken tot gewenst formaat om aan Uw hond te geven.

Gedroogde trainingssnoepjes worden gemaakt van puur natuurlijke producten die, welliswaar vroeger maar ook nu nog, worden verkocht voor menselijke consumptie en zijn gekeurde producten. Het is dus een tópproduct voor Uw hond.

 

Bij het kauwen en kluiven komen hormonen vrij in de hersenen van de hond. Het is dus logisch dat veel hondjes blij worden van een snack. Ook baasjes worden er uiteraard blij van om de hond lekker een tijd bezig te zien met knagen en kauwen.

Het is belangrijk om te kiezen voor een natuurlijke hondensnack. Veel van de hondensnacks zijn afkomstig uit landen waar de grondstoffen goedkoop in te kopen zijn en waar de productie goedkoop is. Veel van de hondenkluiven en botten zijn afkomstig uit China (de geperste bruine botten bijvoorbeeld), uit India (buffelhuid bijvoorbeeld), uit Zuid-Amerika (de rawhide witte geknoopte botten) of uit Thailand.

Deze hondenkluiven van 'overzee' moeten worden behandeld voordat ze het land verlaten en inkomen om te zorgen dat ongedierte geen kans krijgt. Er zijn verschillende manieren om dit te doen door het gebruik van schimmelwerende middelen bijvoorbeeld of via gamma straling. Niet alle ingrediënten hoeven vermeldt te worden op de verpakking. GTS verkoopt deze snacks bewust niet. GTS kiest voor écht gezonde en verantwoorde hondensnacks. Onze gedroogde hondensnacks en snoepjes zijn puur natuur én afkomstig van dieren uit Nederland en België. Alle snacks worden gedroogd en verpakt en verder niets.

Bijkomend voordeel van een kauwsnack is, dat het gebit wordt gereinigd en het tandvlees wordt gemasseerd. Door het kauwen vormt zich geen tandplak op de tanden, waardoor bacteriën geen kans krijgen om zich te hechten. Hiermee voorkomt U tevens dat de honden stinken uit hun mond en tandproblemen krijgen. Een gang naar de dierenarts om Uw hond (onder narcose) het gebit te laten reinigen, wordt U hiermee bespaard.

Een tweede grote voordeel is, dat door het kauwen de oren worden gereinigd en zich daar ook geen ophopingen van vuil gaan concentreren.